Как се перат вертикални щори


Вертикалните щори присъстват в обзавеждането на редица домове и офиси, което е напълно нормално предвид техните многобройни положителни характеристики. Този модел обаче се нуждае от периодична поддръжка, която има за цел да не допусне увреждането на щорите и следователно те да станат негодни за употреба. Поръчай онлайн сега!

По принцип щорите като всеки друг продукт не са застрашени от увреждане и освен това са непрекъснато изложени на рискове. В това число влизат променливите климатични условия, както и големите количества от прах, които неизбежно полепват по техните повърхности. Ето защо за всички наши клиенти е важно да знаят как се перат вертикални щори. Спазвайки стриктно и последователно необходимите инструкции, те могат не само да си осигурят идеално чисти щори, но също така те ще функционират без никакви проблеми в продължение на дълго време. Има два начина за пране на щорите, които са съответно ръчно и машинно пране. И при двата метода се наблюдават доста общи черти.

Първата стъпка е свързана с откачането на щорите от кукичките и навиването им под формата на руло. Също така е от съществена важност да се поставят в обикновена калъфка за възглавница, която трябва здраво да бъде пристегната с ластик. Правейки тези две неща, клиентите вече следват правилната посока по отношение на това как се перат вертикални щори. Съвсем естествено идва ред и на поставянето им в пералната машина, която се използва за пране и на много други неща. Освен дрехи и бельо обаче, в нея спокойно могат да се перат щори. Много е важно пералната машина да се настрои на подходящата температура, защото в противен случай неизбежно ще се стигне до увреждане на материята. Тя е приблизително винаги еднаква и стандартна, ето защо се запомня лесно. Цялата процедура по прането на щорите отнема не повече от 30 минути, през което се почистват идеално от полепналите по тях прах и мръсотия. Веднага след като времето изтече, щорите трябва да се извадят от пералнята и след това да се махнат от калъфката. Така по-голямата част от тяхното качествено почистване е вече приключила, но има още няколко много важни довършителни дейности.

Едната от тях е разпъването им за период от около 30 минути, като това начинание има за цел да осигури по-бързото и качествено изсъхване. Последната стъпка е свързана със закачането им на кукичките, които стоят окачени на прозорците. Ръчното изпиране на щорите е до голяма степен сходно с машинното, като единствената по-осезаема разлика е накисването им в леген с вода за около половин час. Що се отнася до използвания перилен препарат, той непременно не трябва да съдържа в състава си синтетични разтвори. Така всички могат лесно и без особено големи трудности да почистят своите щори. Нашата фирма разполага с добре обучени и квалифицирани специалисти, които отговарят на клиентските въпроси. Често задаван е как се перат вертикални щори, тъй като този модел е предпочитан от много хора за техните домове и офиси. Спазвайки тези инструкции, не би следвало след прането щорите да бъдат във влошено състояние или силно увредени.